Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

U tijeku radovi na kapitalnom projektu, počela izgradnja nove lamele Doma zdravlja Vitez

Prošloga tjedna izvođač radova uveden je u ugovoreni posao, a riječ je o kapitalnoj investiciji u Vitezu koja je ranije najavljena, gradnji nove, multifunkcionalne lamele Doma zdravlja Vitez.

Izgradnjom nove lamele stvorit će se uvjeti za reorganizaciju službi unutar Doma zdravlja Vitez, a prije svega za premještanje laboratorije i Centra za mentalno zdravlje te proširenje Odjela pedijatrije. Pristup će biti omogućen osobama s invaliditetom.

Povodom početka gradnje danas su Dom zdravlja i gradilište posjetili ministar zdravstva i socijalne politike KSB Anto Matić, općinski načelnik Boris Marjanović i predsjednik Općinskog vijeća Vitez Hidajet Sivro sa suradnicima, koji su u pratnji ravnateljice Doma zdravlje dr. Ane Šimunović upoznati sa svim aspektima gradnje lamele, prilikom čega su istaknuli zadovoljstvo da je projekt ušao u fazu izvođenja radova.

Vrijednost radova iz prve faze, koja podrazumijeva sve od pripremnih i zemljanih radova do pokrivanja objekta je 324.000,00 KM, a ugovoreni rok je 90 dana od dana uvođenja u posao. Radove izvodi poduzeće Bašić gradnja. Financijska sredstva osigurana su iz proračuna KSB i Općine Vitez.