Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

U tijeku rekonstrukcija igrališta kod škole, postavljeni novi koševi, sutra počinje ugradnja nove podloge

Vitez uskoro dobiva prvi javni sportski teren sa akrilnom podlogom, a ovoga tjedna počeli su radovi prema ranije potpisanom ugovoru.

 

Do sada je izvršena demontaža postojeće ograde oko igrališta koja će biti obnovljena, a jučer su postavljeni novi košarkaški obruči s mrežicama i tablama. Nakon pripreme postojeće podloge sutra će krenuti ugradnja akrilne podloge koja se ugrađuje u više slojeva, a bit će iscrtane markirne linije za košarkaški i odbojkaški teren.

Akrilna podloga se odlikuje posjedovanjem izvrsne savitljivosti- rastezljivosti, izuzetno podnosi mehanička opterećenja, te znatno poboljšava kvalitetu i udobnost bavljenja sportom. Posjeduje i protu-klizna svojstva tako da je idealna za korištenje na multifunkcionalnim sportskim igralištima.

Vrijednost radova (ugradnja podloge, koševa i linija) je 26.793,00 KM sa PDV-om, izvođač je poduzeće Top Sport iz Bijeljine. Za financiranje tih radova Općina Vitez je osigurala 30% odobrenih sredstava dok ostatak financira projekt „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“. Radove na rekonstrukciji ograde (6.786,00 KM sa PDV-om) u cijelosti financira Općina Vitez.

Projekt „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekt vlada Švicarske Konfederacije i Kraljevine Švedske, koji u Bosni i Hercegovini realizira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).