Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

U tijeku rekonstrukcija putova u MZ Krčevine

Nakon što je prošloga mjeseca potpisan Ugovor između Općine Vitez i Federalnog ministarstva raseljenih i izbjeglih osoba ovoga tjedna aktivni su radovi na rekonstrukciji lokalnih putova u Mjesnoj zajednici Krčevine.

Danas su načelnik Općine Vitez Boris Marjanović i predsjednik Općinskog vijeća Vitez Hidajet Sivro obišli radove u naseljenim mjestima Krčevine i Ljubić. Radi se o projektu vrijednom 81 694,42 KM (sa PDV) i to izradi asfaltne presvlake dionice puta- Ravni put kroz dvije dionice. Prva je nastavak na ranije urađenu asfaltnu presvlaku te proširenje lokalnog puta, a druga dionica je s gornje strane puta od Preočice i radit će se preko postojeće betonske podloge. Ove radove izvodi poduzeće Doboj putevi.
Također, u MZ Krčevine realizira se projekt „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)“, kao zajednički projekt vlada Švicarske Konfederacije i Kraljevine Švedske, koji u Bosni i Hercegovini realizira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz sufinanciranje Općine Vitez. Danas se, kao dio ovoga projekta, izvode radovi na uređenju i pripremi za asfaltiranje lokalnog puta prema „Strukarevim kućama“. Vrijednost radova u ovom projektu je 37.089,00 KM S PDV-om.
Kada je u pitanju MZ Kruščica danas se izvode radovi na uređenju bankina prema Botićima za što je Općina Vitez osigurala oko 30 m3 betona i ostalog potrebnog materijala, a radove je obišao te s mještanima razgovarao i načelnik Marjanović.