Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

U Travniku održan sastanak načelnika općina iz KSB

U Travniku je jučer održan redovni susret koordinacije načelnika s područja Srednjobosanskog kantona s ciljem usvajanja značajnih zaključaka, kao i razmatranja drugih važnih pitanja vezanih za suradnju jedinica lokalne samouprave s područja Srednje Bosne.

Domaćin susreta je bio načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, a nazočili su načelnici i predstavnici načelnika svih srednjobosanskih općina, među kojima i načelnik Viteza Boris Marjanović.

Načelnici su razgovarali o informaciji s 11. sjednice Predsjedništva skupštine Saveza općina i gradova FBiH, kao i o problematici zabrane raspolaganja državnom imovinom i zaključcima sa sastanka Saveza općina i gradova FBiH s visokim predstavnikom u BiH, o čemu je nazočne izvijestio načelnik Općine Kiseljak Mladen Mišurić – Ramljak, koji je ujedno i predsjednik Predsjedništva skupštine Saveza općina i gradova.

Također, prezentirana je i informacija o upućenoj inicijativi za izmjenu i dopunu Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, a ovo je bila prilika i za razgovore o strateškim projektima u lokalnim jedinicama, prometnoj infrastrukturi, kao i projektima od iznimne važnosti za lokalne zajednice.

Ovakvi susreti predstavljaju važan korak u jačanju suradnje među općinama te u rješavanju ključnih pitanja koja se tiču lokalne zajednice, priopćeno je.