Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Uskoro nastavak radova rekonstrukcije kanalizacijske mreže, potpisani ugovori za pet važnih projekata u iznosu od preko 300.000 KM

U posljednjih dvanaest mjeseci u samom središtu Vitezu, na dijelovima ulice Josipa Kurevije (kraj autobusnog kolodvora) rekonstruirana je kanalizacijska mreža čime Općina Vitez nastavlja manifestirati opredjeljenje za etapno rješavanje problema prouzrokovanih dotrajalom kanalizacijskom mrežom, za čiju potpunu rekonstrukciju su potrebna višemilijunska sredstva.

S time u vezi načelnik Općine Vitez Boris Marjanović zaključio je novi ugovor, ovoga puta s poduzećem „IGM-IUH Haskić“ d.o.o. Vitez koje će izvesti radove izgradnje oborinske i kanalizacijske mreže urbanog područja od zgrade robne kuće Best do Policijske stanice (ulica Fra Grge Martića). Vrijednost ovoga ugovora, za koji je Općina Vitez osigurala sredstva apliciranjem na projekte koji se financiraju iz Proračuna Federacije BiH je 198.665,61 KM s uračunatim PDV-om.  Radovi bi trebali početi tijekom tekućeg mjeseca, a rok za završetak poslova je 30 radnih dana od dana uvođenja u posao.

Uz ovaj projekt potpisana su još četiri ugovora za radove iz iste skupine poslova, a riječ je o projektima:

  1. Rekonstrukcija kanalizacijske mreže u MZ Dubravica (63.058 KM, KSB sufinancira s 16.666 KM)
  2. Izgradnja kanalizacijske mreže u naselju Ljubić (21.055 KM)
  3. Izgradnja kanalizacijske mreže u naselju Grbavica (12.048 KM)
  4. Odvodnja oborinskih i mješovitih voda na lokaciji Pirići, kuće Vidovića, Šamija kuće (7.249 KM)

Izvođač radova na LOT 1, LOT 2 i LOT 3 je „IGM-IUH Haskić“ d.o.o. Vitez, a na LOT 4 GPD „Teling“ d.o.o. Travnik.