Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Vitkomu vozilo za prikupljanje i odvoz otpada vrijedno 194.103,00 KM

Općina Vitez je uspješno realizirala projekt nabave rabljenog teretnog vozila za odvojeno prikupljanje i odvoz selektiranog otpada ukupne vrijednosti 194.103,00 KM sa uračunatim PDV-om za potrebe JKP “Vitkom” d.o.o. Vitez.Financiranje je osigurano kroz javni poziv Fonda za zaštitu okoliša FBiH u vrijednosti od 115.000,00 KM, JKP „Vitkom“ d.o.o. Vitez u vrijednosti 40.000,00 KM, a ostatak financijskih sredstava za realizaciju projekta osigurala je Općina Vitez. Nabavka vozila je provedena putem otvorenog postupka javne nabave i potpisivanjem Ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem „SV Company“ d.o.o. Trn-Laktaši.

Prosječna starost voznog parka JKP „Vitkom“ d.o.o. Vitez je preko 20 godina i kao takav podložan je  učestalim kvarovima, tako da novo vozilo omogućava učinkovitiji rad, kvalitetnije pružanje usluga prikupljanja i odvoza komunalnog otpada te prikupljanje selektiranog otpada.

Realizacija projekta nabave teretnog vozila za odvojeno prikupljanje i odvoz selektiranog otpada će radnicima Poduzeća omogućiti brže obavljanje svakodnevnih radnih zadataka, pri tom smanjujući zastoje u radu i uredno izvršavanje poslova iz djelatnosti poduzeća, što će se pozitivno odraziti na organiziranje i kvalitetu pružanja komunalnih usluga, sigurnost sudionika u prometu, zaštitu okoliša kao i razvoj primarne selekcije ambalažnog otpada iz komunalnog čvrstog otpada na području općine Vitez.

Današnjoj primopredaji vozila uz djelatnike JKP „Vitkom“ na čelu s ravnateljicom Babić nazočio je i općinski načelnik Boris Marjanović, koji je istaknuo zadovoljstvo da je i ove godine vozni park Vitkoma dodatno osnažen, napomenuvši kako je u proteklom periodu nabavljen i novi bager te traktor čime se potvrđuje opredjeljenje Općine Vitez i Poduzeća za unaprjeđenjem usluga i stabilizaciju poslovnih prilika u tvrtki.