Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Završena izgradnja nove prometnice iza Općine, uređen parking i trotoar

Polaganjem završnog sloja asfalta jučer je završena izgradnja nove prometnice iza zgrada Općine i Policijske stanice. Nova prometnica veza je dijela nove ceste koja je izgrađena s gradnjom kružnog toka i naselja u ulici Matije Gupca.
Uz prometnicu izgrađen je i trotoar te izvršena priprema za ugradnju podzemnih instalacija i javne rasvjete. Također, proširen je i adaptiran parking prostor iza Općine, dok su stvoreni uvjeti za adaptiranje i asfaltiranje novog parkinga iza Policijske stanice koja je prošloga mjeseca obnovljena, a izgrađena je i nova kotlovnica.


Ovo je prvi dio projekta za što je Općina Vitez osigurala sredstva putem javnih poziva s federalne i kantonalne razine vlasti. Projekt je ukupno vrijedan 254 893, 59 KM s PDV-om. Od toga je Federacija BiH izdvojila 120 000 KM, Kanton Središnja Bosna 100 000 KM dok Općina sudjeluje s ostalih 34 893 KM.


Po završetku današnjih radova planirana je druga faza koja pretpostavlja rekonstrukciju prostora ispred Općine Vitez, tijekom čega će biti proširen ulaz s ulice Stjepana Radića, postavljene parking rampe te zamijenjen dotrajali asfalt ispred Općine, a uredit će se i okolne zelene površine.
Radove izvodi poduzeće Bossil d.o.o. Vitez, a nadzor je Sollo-ing d.o.o. Kiseljak.